Zapékaný patizon s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 34.5 mg
 - Draslík 239 mg
 - Vláknina 2313.8 mg
 - Vitamín A 2313.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na nudličky nakrájenou polovinu očištěného patizonu. Krátce orestujeme, přidáme nadrobno nakrájené uzené vařené maso, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Promícháme, přidáme česnek utřený se solí a opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku a posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou.
 - 
                                2
Pokrm zapékáme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.