Candát se sýrem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 378 mg
 - Vláknina 9152.8 mg
 - Vitamín A 9152.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme.
 - 
                                2
Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran.
 - 
                                3
Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.