Bulgur se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 626.3 mg
 - Vláknina 34275 mg
 - Vitamín A 34275 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do jiného hrnce nasypeme hrášek, kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Jemně nakrájenou cibuli a česnek na oleji zpěníme. Přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Bulgur ze sítka překlopíme na pánev, podlijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme 5 minut. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.