Mátový dresink ke kuřecímu salátu
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 250 g Kuřecí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Máta
 - 50 g Salát kadeřavý
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 ks Avokádo
 - 1 ks Hrušky
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Džus hruškový
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Hořčice dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 886.7 mg
 - Vláknina 18450.9 mg
 - Vitamín A 18450.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník a dužinu nakrájíme na plátky. Rozpůlíme avokáda, oloupeme je a vyjmeme pecky. Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na menší kousky. Salát, avokáda, cibuli a hrušku upravíme na talíře. Přidáme maso nakrájené na tenké plátky.
 - 
                                3
Oba druhy hořčice smícháme s octem, olejem, džusem na jemný krém. Okořeníme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku, kterým dle chuti pokapeme salát.