Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 55.7 mg
 - Vláknina 5606.7 mg
 - Vitamín A 5606.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drobně pokrájené rohlíky bez tuku opečeme v troubě. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nakrájíme.
 - 
                                2
V míse smícháme prochladlé rohlíky, osmaženou cibuli i s máslem, přisypeme petrželovou nať. Směs přelijeme vlažným mlékem s rozšlehanými vejci, vsypeme mouku a sůl. Dobře směs promícháme, z těsta tvoříme kulaté knedlíky, aby se vešly do dlaně, a vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli. Dbáme, aby se knedlíky nechytly dna. Zhruba po čtvrt hodině jeden knedlík vyjmeme, překrojíme a zkusíme, zda je uvařený. Jakmile knedlíky z vody vyndáme, hned je rozkrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.