Marinovaný hovězí řízek
Suroviny
- 100 g Strouhanka
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 123.8 mg
 - Draslík 79.7 mg
 - Vláknina 1390.6 mg
 - Vitamín A 1390.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pivu rozmícháme česnek utřený se špetkou soli. Roštěnou naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme do piva a pod fólií necháme v chladničce přes noc.
 - 
                                2
Naložené maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.