Bramborový salát s parmskou šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1693 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 125 g
 - Sodík 1580 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 736 mg
 - Draslík 3687.2 mg
 - Vláknina 43083 mg
 - Vitamín A 43083 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.4 mg
 - Vitamín E 17.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme uvařit ve vroucí osolené vodě do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nastrouháme na hrubší kousky. Cibulku a petržel omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Šunku nakrájíme na menší nudličky. Majonézu smícháme s hořčicí a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Pánev rozpálíme s olejem a osmahneme na ní kousky šunky do křupava. Brambory smícháme s cibulkou, petrželí a vejci. Přimícháme opečenou šunku, osolíme a opepříme dle potřeby. Salát na závěr přelijeme připraveným dresinkem.