Jablkové palačinky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 ml Olej stolní
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Jablka
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 78.7 mg
 - Draslík 107.9 mg
 - Vláknina 4134.8 mg
 - Vitamín A 4134.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát.
 - 
                                2
Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody.
 - 
                                3
10 minut povaříme, poté rozmixujeme.
 - 
                                4
Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme.