Rybí file na čínský způsob
Suroviny
- 350 g Rajčata
 - 800 g Filé z aljašské tresky
 - 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 kávová lžička Čínské koření
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pažitka
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Chléb konzumní
 - 0.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 153.3 mg
 - Draslík 401 mg
 - Vláknina 5983.3 mg
 - Vitamín A 5983.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sůl,koření a mouku. Rybí řízky obalíme v této směsi, ve vajíčku a v rozdrobeném chlebu.
 - 
                                2
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Smaženou rybu dáme okapat na ubrousek a uchováme v teple.
 - 
                                3
Nakrájenou cibulku a rajčata zbavená semínek a nakrájená osmahneme na másle. Po jedné minutě přidáme sójovou omáčku. Usmaženou rybu přelijeme vzniklou omáčkou.
 - 
                                4
Ozdobíme nakrájenou paprikou,pažitkou a můžeme podávat.