Nakládané černé olivy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 97 g
- Sodík 102650 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 40 mg
- Vláknina 30000 mg
- Vitamín A 30000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čisté, čerstvé černé olivy vsypeme do kulatého koše s uchy a dobře je prosolíme. Koš přikryjeme potravinářskou fólií a zatížíme. Zavěsíme nad nádobu, do které bude šťáva z oliv odkapávat. 
- 
                                2Během sušení olivy občas přeházíme, provzdušní se tím. Celý proces sušení trvá asi 1 měsíc. 
- 
                                3Po ukončení sušení olivy přesypeme do síta a protřepeme. Naplníme je do čistých sklenic asi do 3/4. Obsah dolijeme olivovým olejem, uzavřeme a před použitím necháme 10-15 dní odležet. 
- 
                                4Nakládané olivy můžeme uchovat 10-12 měsíců. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        