Moldavský angreštový sýr
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 132.7 mg
- Vláknina 5733.3 mg
- Vitamín A 5733.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dobře vyzrálý červený angrešt zbavíme stopek a zbytků okvětí, vypereme v několika vodách pak necháme okapat a nasypeme do varné mísy. Troubu předehřejeme na střední stupeň, vložíme mísu s ovocem a pečeme ho úplně doměkka. Potom necháme hmotu trochu vychladnout, propasírujeme ji přes síto, zvážíme a vsypeme do kastrolu. 
- 
                                2Odvážíme si cukr v poloviční váze angeštové kaše, k propasírovanému angreštu ho přimícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut. Potom horkou ovocnou kaši přelijeme na plech se zvednutými okraji vyložený pečícím papírem a rozestřeme ve vrstvě 1-1,5 cm silné. Plech vložíme do pootevřené vlahé trouby a sušíme tak dlouho, dokud hmota nedosáhne gumovité konzistence. 
- 
                                3Usušený angreštový sýr rozkrájíme na čtverečky a uložíme v suchu. 
- 
                                4Používáme ke zdobení pečiva i přímé konzumaci. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        