Nepečené špenátové krekry
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 521.1 mg
- Vláknina 29055.8 mg
- Vitamín A 29055.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Den předem si namočíme do misky 180g světlých lněných semínek a 50g semínek tmavých. Omytý baby špenát necháme v sítu okapat, pak ho nakrájíme na proužky. Očistíme si lahůdkovou cibulku, bílou část pokrájíme nadrobno, zelenou na tenké kroužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno. 
- 
                                2Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, okapané dáme do mixéru spolu s pokrájenou bílou částí cibulky, česnekem, baby špenátem a 2-3 lžícemi vody. Vše rozmixujeme na pyré, které dáme do mísy. Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na velmi drobné kousky a se zelenou natí cibulky je dáme do rozmixovaného pyré. 
- 
                                3Promícháme, podle chuti osolíme, přidáme pepř, římský kmín, 2 špetky muškátového oříšku, nenamočená lněná semínka (50g) a znovu vše důkladně promícháme. 
- 
                                4Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na tenkou placku o síle 0.5cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto si předem ostrým nožem nakrájíme, aby se nám po usušení dalo lehce nalámat. 
- 
                                5Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Takto sušené krekry musíme kontrolovat každé 3 hodiny. 
- 
                                6Po usušení krekry nalámeme, a podáváme. Můžeme je odložit je do krabice, kterou dobře uzavřeme, nebo zamrazit, tak vydrží i několik týdnů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        