Polévka pórková s droždím

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Pórek
  • 10 g Olej stolní
  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 330.6 mg
  • Vláknina 2257 mg
  • Vitamín A 2257 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme droždí a necháme osmahnout.

  • 2

    Zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme omytý, nakrájený pórek, osolíme, opepříme a uvaříme téměř doměkka.

  • 3

    Nakonec polévku zahustíme nasucho opraženou moukou a dovaříme.

Komentáře k receptu

  • sonizna
  • 05.01.2017 09:07:58

Droždí mám v polévkách velmi ráda, takže se snažím vyhledávat nové a nové recepty. Tento je hodně povedený.

Odpovědět
  • světluška
  • 13.12.2016 13:20:50

Polévka byla výborná. Přidala jsem zeleninový bujón. Příště zkusím přidat křupavé krutony :). Děkuji za tip.

Odpovědět