Bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 16 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 1041.9 mg
- Vláknina 12946.4 mg
- Vitamín A 12946.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
-
2
Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
-
3
Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 10.10.2015 14:56:54
Na sucho opraženou strouhanku používám hlavně na sladká jídla, bramborové šišky a bramborové knedlíky se švestkami, nebo na povidlové taštičky. Tak jsem měla premiéru jako posyp na kaši a musím říct, že chutnala. Teď uvažuji, s čím vším se dá zkombinovat nebo se jí jen samotnáVyzkoušejte! Co se týká gramáží surovin, tak u kaše se to nedá jednoznačně říct, záleží na bramborách a taky někdo chce kaši spíš hustější a někdo hodně řídkou. Za mě palec nahoru.
Odpovědět