Zeleninový dresink s jáhlami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Mrkev kořen
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 247.1 mg
  • Vláknina 5868.5 mg
  • Vitamín A 5868.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme a vaříme ve vývaru 20 minut. Necháme okapat na sítu a vývar zachytíme. Očistíme houby a zeleninu, nakrájíme na větší kostky, spolu s česnekem a trochou oleje dusíme ve vývaru 8 minut. Slijeme, rozmixujeme ručním mixérem, smícháme s jáhlami, zbývajícím olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu