Houbové rizoto s rukolou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 500 g Houby čerstvé
- 100 g Rukola
- 250 g Rýže carnaroli
- 400 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Alpro soya cuisine
- 3 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 18 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1083.1 mg
- Vláknina 22069.4 mg
- Vitamín A 22069.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.
-
2
V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.
-
3
Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.
-
4
Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.