Špenát s Parmazánem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Veka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 1439.7 mg
  • Vláknina 11031.2 mg
  • Vitamín A 11031.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý špenát uvaříme v malém množství vody. Potom jej krátce přelijeme studenou vodou, vymačkáme a usekáme.

  • 2

    Připravený špenát podusíme na másle, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Odstavíme z ohně a přimícháme ušlehaná vejce a nastrouhaný sýr. Zakryjeme a necháme chvilku na teple.

  • 3

    Špenát přendáme na mísu a obložíme smaženými topinkami z bílé veky.

Komentáře k receptu