Kačamak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 300 g Mouka kukuřičná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 3700 mg
  • Vitamín A 3700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící osolené vody dáme polovinu sádla a rozšleháme kukuřičnou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto odlepuje ode dna.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme polévkovou lžící noky.

  • 3

    Podáváme je jako přílohu, posypané jemně nakrájenou cibulkou usmaženou na zbylém sádle.

Komentáře k receptu