Polévka z uzené tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1695 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 814.9 mg
 - Vláknina 973.8 mg
 - Vitamín A 973.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 652 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou tresku spaříme vroucí vodou, stáhneme z kůže a vykostíme. Maso narkájíme na kousky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, hrnec uzavřeme a polévku vaříme 6-7 minut.
 - 
                                2
Potom pokličku odstraníme, do polévky přilijeme mléko a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a jen prohřejeme.
 - 
                                3
Polévku můžeme podávat teplou i studenou.