Mexická fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 1242 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 485.3 mg
 - Vláknina 9190.5 mg
 - Vitamín A 9190.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut.
 - 
                                3
Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru.
 - 
                                4
Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova.
 - 
                                5
Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem.