Reveňová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 213.4 mg
 - Vláknina 2250 mg
 - Vitamín A 2250 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou dření rozpustíme v kastrůlku na kaši.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a ještě chvíli šleháme v horké vodní lázni. Do hustého krému vmícháme vychladlou reveňovou kaši.
 - 
                                3
Pěnu rozdělíme do mističek a podáváme s oplatkou nebo cukrářskými piškoty.