Turecký med
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 118 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 854.7 mg
 - Vláknina 23600 mg
 - Vitamín A 23600 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 20.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu. Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh. Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C.
 - 
                                2
Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sníh a stále mícháme. Směs přelejeme do hrnce postaveného ve vařící vodní lázni a stále mícháme. Propracováváme 10 minut, poté přisypeme mandle a pistácie.
 - 
                                3
Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
 - 
                                4
Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.