Listový salát s hořčičným dresinkem
Suroviny
- 175 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 50 ml Ocet Sherry
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Čekanka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 90.8 mg
 - Draslík 48.6 mg
 - Vláknina 2281.3 mg
 - Vitamín A 2281.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. Smícháme máslo, smetanu, hořčici, cukr, vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání přidáme ocet. Vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté necháme dresink vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím očistíme a omyjeme salát a čekanku, necháme okapat, listy natrháme na kousky a promícháme.
 - 
                                3
Zalijeme dresinkem a podáváme.