Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 337.7 mg
 - Draslík 678.2 mg
 - Vláknina 12860.5 mg
 - Vitamín A 12860.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek očistíme a rozkrojíme na několik dílů. Cca 4-5min povaříme ve vroucí vodě, poté prudce zchladíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na omáčku zvolna rozpustíme 150g másla, pěnu sebereme. Žloutky rozmícháme s vínem a špetkou soli a ve vodní lázni z nich metličkou ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme tekuté máslo, omáčku nevaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Rozpálíme zbytek másla a pórek na něm prohřejeme. Několikrát obrátíme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou, posypaný nasekanu petrželkou.