Ovocný nákyp s maraschinovým krémem
Suroviny
- 100 g Kompot hruškový
 - 100 g Kompot jahodový
 - 100 g Kompot meruňkový
 - 100 g Kompot višňový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Mouka pšeničná hrubá
 - 125 g Cukr moučkový
 - 35 g Cukr moučkový
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.0625 l Likér Maraschino (Maraska)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 784.7 mg
 - Draslík 222.1 mg
 - Vláknina 3665.4 mg
 - Vitamín A 3665.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme cukr se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Poté vmícháme po kapkách rozpuštěné a vychladlé máslo.
 - 
                                2
Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy a necháme chvíli zapéci v troubě. Na těsto rozložíme ovoce, přidáme zbytek těsta, rozetřeme a upečeme.
 - 
                                3
Nakrájíme, potřeme maraschinovým krémem a podáváme.
 - 
                                4
Na krém ušleháme v rendlíku smetanu se žloutky, maraschinovým likérem a cukrem, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout.