Paštika z kuřete
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 50 g Mrkev kořen
 - 100 g Slanina vepřová
 - 600 g Kuře
 - 100 g Vepřová uzená plec
 - 50 g Petržel kořen
 - 1 kávová lžička Paštikové koření
 - 0.5 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 536 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 267.6 mg
 - Draslík 411 mg
 - Vláknina 1947.2 mg
 - Vitamín A 1947.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí.
 - 
                                2
Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit.
 - 
                                3
Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou.
 - 
                                4
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny.
 - 
                                5
Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků.
 - 
                                6
Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře.
 - 
                                7
Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků.