Řezy obalované v čokoládě
Suroviny
- 125 g Mandle
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Kardamom
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Růžová voda
 - 6 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 43.6 mg
 - Draslík 36.7 mg
 - Vláknina 1360.1 mg
 - Vitamín A 1360.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepáváme vajíčka a vždy oddělíme bílek od žloutku. Bílky vlijeme do jedné misky, žloutky vložíme do druhé. Z připravených bílků v misce ušleháme pomocí kuchyňského robotu sníh. V další misce rozšleháme změklé máslo a přidáme k němu postupně moučkový a vanilkový cukr, dobře zašleháme. Do další mísy nasypeme mouku a přimícháme do ní škrob a strouhané mandle. Dobře promícháme. Směs s moukou vmícháváme do máslového krému a šlehačem nastaveným na nejnižší rychlost postupně mícháme, aby těsto bylo úplně hladké. Nakonec posypeme kardamomem a mletou skořicí, vlijeme růžovou vodu a rum a vmícháme hotový tuhý sníh.
 - 
                                2
Na hluboký plech o rozměrech 36 krát 25 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj natřeme slabou vrstvu těsta. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech se slabou vrstvou těsta vložíme do trouby a pečeme 5 minut. Pak vyjmeme z trouby a navrch potřeme další vrstvou těsta. Opět vložíme do trouby a pečeme 5 minut. Opakujeme než vytvoříme a upečeme 6 vrstev. Hotový koláč pak nakrájíme na čtverečky o rozměru
 - 
                                3
5 krát 5 centimetrů. Necháme při pokojové teplotě vychladnout.
 - 
                                4
Přichystáme polevu. Na drobné kousky nalámeme čokoládu a vložíme ji do menšího hrnku. Ten umístíme do většího hrnce s vodou a ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit. Mícháme, aby byla úplně hladká. Jednotlivé čtverečky vrstveného koláče potom namáčíme v rozpuštěné čokoládě a necháme okapat a ztuhnout.