Vinné šodó s maracujou a lesními plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 308.5 mg
 - Draslík 81.2 mg
 - Vláknina 4145 mg
 - Vitamín A 4145 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve varné misce šleháme žloutky s cukrem, až napění a vytvoří hladkou světlou směs. Do ní vlijeme sladké bílé víno, misku umístíme nad hrnec s vařící vodou. Šleháme přibližně 15 minut, pěna ztuhne a vytvoří měkké špičky. Při šlehání dbáme na to, aby šlehací miska nebyla příliš horká.
 - 
                                2
Misku odstavíme, směs šleháme ještě dalších 5 minut než vychladne, pak do ní vmícháme dužinu z maracuji.
 - 
                                3
Rozdělíme do skleněných pohárů a servírujeme posypané lesními plody.