Směs zvaná muzika
Suroviny
- 50 g Meruňky sušené
 - 50 g Švestky sušené
 - 50 g Hrušky sušené
 - 100 g Mandle
 - 50 ml Rum tuzemský
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Koření perníkové
 - 1 ks Skořice celá
 - 2 ks Badyán
 - 5 ks Hřebíček
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Vánočka máslová
 - 4 polévková lžíce Povidla švestková
 - 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Perník
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 221 mg
 - Draslík 800.5 mg
 - Vláknina 29701.5 mg
 - Vitamín A 29701.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do středně velkého hrnce vložíme povidla a zalijeme vodou. Přilijeme tuzemský rum, sušené meruňky, hrušky, švestky, přidáme skořici. Z jednoho chemicky neošetřovaného citronu nastrouháme kůru a přidáme do hrnce. Směs posypeme perníkovým kořením a vaříme ji, dokud se nerozvaří.
 - 
                                2
Mezitím spaříme a oloupeme mandle a přidáme je ke směsi, dále vložíme do hrnce badyán, ořechy, hřebíčky a vanilkový cukr. Nasypeme nastrouhaný perník a přisladíme podle chuti medem. Upečenou vánočku nakrájíme na plátky, omyté jablko rozkrájíme na dílky a servírujeme ke směsi zvané muzika.