Čokoládové řezy se zmrzlinou
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
 - 40 g Čokoláda hořká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Ořechy lískové
 - 200 g Smetana 16% (pochoutková)
 - 50 g Sušenky Club - máslové
 - 20 g Cukr vanilka
 - 30 g Mák mletý
 - 100 g Zmrzlina vanilková
 - 30 g Kakao
 - 20 ml Rum
 - 20 ml Becherovka
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 250.9 mg
 - Draslík 400.8 mg
 - Vláknina 11192.5 mg
 - Vitamín A 11192.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a měkké máslo. Hmotu nalijeme do obdélníkové formy a dáme zchladit. V horké smetaně rozpustíme vanilkový cukr, do chladnoucí smetany přimícháme žloutky a nalámanou čokoládu, přilijeme becherovku, přidáme měkké máslo a vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy na ztuhlou čokoládovou hmotu a dáme do lednice.
 - 
                                2
Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, vmícháme rum, mletý mák a dáme zamrazit.
 - 
                                3
Vychladlý dezert nakrájíme na kostky, upravíme na dezertní talířky, posypeme kakaem, doplníme kouskem zmrzliny a podáváme.