Melounový sorbet s ořechy a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 495.6 mg
 - Vláknina 6289.5 mg
 - Vitamín A 6289.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meloun rozřízneme, odstraníme semena a dužinu rozkrájíme na malé kostky. Podle počtu porcí necháme kousky melounu také na ozdobení sklenic, ty nakrájíme na tenké plátky. Na kostky pokrájený meloun ponorným mixérem spolu s citrónovou kůrou a šťávou rozmixujeme na kaši. Tu vlijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku.
 - 
                                2
Bílky s půlkou cukru šleháme v horké vodní lázni do pěny. Následně přisypeme zbylý cukr, přisypeme vanilkový cukr a metlou šleháme do zhoustnutí. Vyšlehané bílky rozmixujeme s melounovou (napůl zmraženou) směsi. Vlijeme opět do vhodné nádoby a vrátíme zpátky do mrazničky (přibližně na 200 minut) úplně zamrazit.
 - 
                                3
Hotový sorbet naaranžujeme do nízkých sklenic. Ozdobíme melounem nakrájeným na plátky, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a ořechy, které pokapeme medem.