Žloutkový krém se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 128.5 mg
 - Draslík 43.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 362.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrólku nalijeme mléko, přidáme 1/2 vanilkového lusku a pomalu vaříme asi 2-3 minuty. Pak mléko odstavíme z plotny a vyjmeme vanilkový lusk.
 - 
                                2
Do většího hrnce nalijeme asi 1-2 l vody, kterou přivedeme k varu. Vaječné žloutky v misce vyšleháme s 75g cukru do husté pěny. Poté do pěny pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko. Misku s pěnou vložíme do vodní lázně, (voda nesmí prudce vřít). Pěnu stále mícháme a vaříme do zhoustnutí přibližně 5 minut. Ve vzniklém krému se nesmí vytvořit hrudky. Hotovým krémem naplníme misky a necháme ho vychladnout.
 - 
                                3
Bílky se 40g cukru a špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Pak sníh vložíme do mikrovlné trouby a zapneme ji na 45 sekund na 1000W.
 - 
                                4
Krém v miskách ozdobíme sněhem, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.