Cheesecake s banány v karamelu I
Suroviny
- 200 g Celozrnné sušenky
 - 145 g Máslo čerstvé
 - 500 g Sýr Ricotta
 - 50 g Cukr krupice
 - 50 g Banány sušené
 - 500 g Sýr krémový
 - 400 g Salko karamel
 - 1 kávová lžička Vanilková pasta
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Citrony
 - 6 ks Banány
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Mandle plátky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 163.4 mg
 - Draslík 572.3 mg
 - Vláknina 7768.7 mg
 - Vitamín A 7768.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 170 °C.
 - 
                                2
Rozmixujeme celozrnné sušenky a sušené banánové lupínky, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme se 115 ti gramy rozehřátého másla. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno formy ( kulatá dortová otevírací forma o průměru 23 cm ) kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Formu obalíme potravinářskou folií a vložíme ji do pekáče zhruba do poloviny naplněného vodou. Voda nesmí natéct do formy ani z pekáče přetékat.
 - 
                                3
Připravíme náplň. 2 zralé banány citronovou šťávu z jednoho citronu nahladko rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                4
Prošleháme smetanový sýr a ricottu ve velké míse. Přidáme čtyři vejce, karamelové kondenzované mléko, vanilkovou pastu, skořici a banánové pyré, znovu prošleháme.
 - 
                                5
N8plň upravíme na sušenkový základ a formu v pekáči s vodou dáme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud náplň kromě malého místa ve středu neztuhne. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou koláč uvolníme od ráfku, aby nepopraskal. Necháme zcela vychladnout ve formě a uložíme ho alespoň na 3 hodiny do chladničky.
 - 
                                6
Na suché pánvi za stálého míchání opražíme mandle dozlatova a na talíři je necháme vychladnout.
 - 
                                7
Na velké pánvi rozehřejeme za stálého míchání 50 gramů krupicového cukru a 30 gramů másla. Když začne cukr karamelizovat, přidáme 4 na kolečka nakrájené banány a v karamelu je obalíme. Odstavíme pánev a na banány vymačkáme citronovou šťávu z půlky citronu. Takto připravené banány upravíme na cheesecake, okraj posypeme praženými mandlovými lupínky, pokrájíme na 12 porcí a podáváme.