Paštika z králičího nebo zaječího předku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 95.1 mg
 - Draslík 645.8 mg
 - Vláknina 12940 mg
 - Vitamín A 12940 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření
 - 
                                2
a našleháme.
 - 
                                3
Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu
 - 
                                4
vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut.
 - 
                                5
Necháme vychladnout a nakrájíme.