Moruše naložené v cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 388.8 mg
 - Vláknina 6800 mg
 - Vitamín A 6800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Moruše očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Mezitím střídavě prosypeme cukrem. Nakonec zalijeme studenou vodou a sklenice uzavřeme.
 - 
                                2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.