Paprika sterilovaná v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 5179 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 224.3 mg
 - Vláknina 4685.8 mg
 - Vitamín A 4685.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Velmi krátce povaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Ve vodě z paprik rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme kuličky pepře a povaříme. Přilijeme olej a po vychladnutí roztokem zalijeme papriky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.