Sterilovaný neslazený rybíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 343.8 mg
 - Vláknina 10750 mg
 - Vitamín A 10750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červený nebo černý rybíz otrháme, odstraníme stopky, očistíme a propláchneme. Poté rozdělíme do čistých sklenic a dobře setřeseme. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut.
 - 
                                2
Po vychladnutí vyjmeme skleničky z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.