Neslazený mošt z čerstvého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1207.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 678.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
 - 
                                2
Mošt rozlijeme do čistých lahví, důkladně zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém a suchém místě.