Mošt z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 577.5 mg
 - Vláknina 10666.7 mg
 - Vitamín A 10666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát.
 - 
                                2
Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou.
 - 
                                3
Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
 - 
                                4
Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.