Mošt z čerstvých jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krystal
  • 2 g Kyselina citrónová
  • 2 l Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 510.5 mg
  • Vláknina 13333.3 mg
  • Vitamín A 13333.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 196 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé jahody očistíme, rychle propláchneme pod tekoucí vodou a rozmačkáme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

  • 2

    Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu