Sterilované červené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2777 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 539.2 mg
 - Vláknina 9769 mg
 - Vitamín A 9769 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 115.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelné hlávky očistíme, pokrájíme na tenké nudličky a krátce vložíme do osolené vroucí vody. Scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené jablko bez jádřinců, kmín, hořčičné semínko a důkladně promícháme.
 - 
                                2
Vodu s cukrem, octem a solí necháme projít varem, horkým nálevem zalijeme zelí, promísíme a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                3
Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 40 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.