Kečup s cibulí a rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 1 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 431.5 mg
- Vláknina 13766.5 mg
- Vitamín A 13766.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši. 
- 
                                2Kaši prolisujeme přes jemné síto, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a skořici, vše svázané v plátýnku, a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Osolíme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec odstraníme koření. 
- 
                                3Horký kečup nalijeme do čistých nahřátých lahví. Dobře je uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85 stupňů Celsia asi 20 minut. Lahve vyjmeme a ochladíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        