Květák sterilovaný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1361 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 498.6 mg
- Vláknina 6666.7 mg
- Vitamín A 6666.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvý květák očistíme a na pár minut ponoříme do 1 litru vroucí vody se lžičkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky. Vložíme do litru vody okyselené octem a krátce povaříme. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic. 
- 
                                2Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        