Tykev sterilovaná ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 27 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1302 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 436.9 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek vykrojíme, omyjeme a nastrouháme. Mírně osolíme, promícháme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. 
- 
                                2Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        