Sterilizované cibulky s kapií
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3115 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 142.5 mg
- Vláknina 3567 mg
- Vitamín A 3567 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 7 minut. Cibulky o velikosti 4 cm oloupeme a necháme vcelku. Kapie nakrájíme na tenké pásky. 
- 
                                2Na dno každé skleníčky rozdělíme hořčičná semínka a bobkový list. Potom střídavě skládáme vrstvu cibulky, na ně pásky kapie. Skládání opakujeme až do ukončení surovin. Naplněné skleničky zalijeme teplým nálevem. Skleníčky zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci, při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut. 
- 
                                3Následovně skleníčky vybereme z hrnce, necháme vychladnout. Uskladníme na studené místo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        