Sterilované pečené koroptve se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 61.3 mg
- Vláknina 869.7 mg
- Vitamín A 869.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Koroptve důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a dobře prosolíme po všech stranách i zevnitř. Slaninu nakrájíme a prošpikujeme jí prsa. Zbytky slaniny společně s máslem rozehřejeme v pekáči, přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, kuličky pepře a bobkový list. Cibuli orestujeme dorůžova, vložíme maso, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou. 
- 
                                2Ne zcela dopečené koroptve vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme. 
- 
                                3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        