Rychlý jablkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 191.1 mg
 - Draslík 119.3 mg
 - Vláknina 1974.2 mg
 - Vitamín A 1974.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru zpracujeme žloutky s oloupanými, na plátky nakrájenými jablky bez jádřinců.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme jej s jablečnou hmotou ochucenou citronovou kůrou a vložíme do máslem vymazané nákypové formy.
 - 
                                3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.