Jablkový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 174.8 mg
 - Vláknina 7260.5 mg
 - Vitamín A 7260.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do dortové formy poklademe piškoty. Vedle nasekáme jablka bez slupky a jadřinců, povaříme je asi 10 minut s vodou (400 ml), cukrem, skořicí, drceným hřebíčkem, citronovou kůrou (ze dvou citronů) i šťávou. Po 10 minutách zmírníme oheň a vlijeme do uvařené směsi 200 ml vody s rozmíchanými pudinky a za stálého míchání uvaříme asi 2 minuty.
 - 
                                2
Jakmile hmota zhoustne, nalijeme ji na piškoty ve formě, uhladíme a položíme další část piškotů a znovu nalijeme jablečnou hmotu. Dort poklademe omytými sušenými brusinkami nebo rybízem.
 - 
                                3
Necháme asi osm hodin tuhnout a rozležet v lednici. Můžeme podávat se zakysanou smetanou či šlehačkou.