Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 43 mg
 - Draslík 40.8 mg
 - Vláknina 2878.5 mg
 - Vitamín A 2878.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest omyjeme, odřízneme spodní část stonku a nakrájíme na kolečka, špičky necháme celé.
 - 
                                2
Osmahneme na pánvi s panenským olivovým olejem a utřenými stroužky česneku.
 - 
                                3
Příprava bešamelu - dáme vařit mléko se špetkou soli a nastrouhaného muškátového oříšku. Rozpustíme máslo a promícháme ho s moukou. Ke směsi přilijeme vroucí mléko a přidáte nastrouhaný sýr.
 - 
                                4
Těsto rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme na nepravidelné větší čtverce a uvaříme v osolené vodě.
 - 
                                5
Rozložíme na utěrku a necháme oschnout. Na talíř položíme čtverec těstovin, bešamel a poté chřest, to vše celkem třikrát. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.