Pomerančové dortíky s krémem z lučiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 1129.1 mg
 - Vláknina 22772 mg
 - Vitamín A 22772 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 133 mg
 - Vitamín E 16.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.
 - 
                                2
Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.
 - 
                                3
V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.
 - 
                                4
Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.
 - 
                                5
Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.